רמות תקינות של גלוקוז לאחר שעתיים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
אני קוראת המון חומר ומאמרי בריאות ברוב המוחלט של הכתבים מצויין שרמות גלוקוז לאחר שעתיים שנחשבות תקינות לאדם בריא הן מתחת ל-130/120. באחוז קטן מהמאמרים רשום שלאחר שעתיים צריך להיות 100 ומטה. מה הנכון מבין השניים? אם אכלתי 9 כפות גדושות של פסטה ללא רוטב, עם קופסאת טונה ,עגבניה שלמה וחסה.. ולאחר שעתיים יצא לי 112 .. אני אמורה להיות רגועה? תודה
שכחתי לכתוב שהפסטה הייתה פסטה מחיטת דורום.. ולא פסטה מחיטה מלאה
שלום שרית, התשובה הנכונה , שבקרב מי שאינו סוכרתי,שעתיים אחרי האוכל צריך להיות מתחת ל 140 מ"ג/דל. בברכה,דנה