רמות תקינות של גלוקוז לאחר שעתיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

07/06/2023 | 16:29 | מאת: שרית

אני קוראת המון חומר ומאמרי בריאות ברוב המוחלט של הכתבים מצויין שרמות גלוקוז לאחר שעתיים שנחשבות תקינות לאדם בריא הן מתחת ל-130/120. באחוז קטן מהמאמרים רשום שלאחר שעתיים צריך להיות 100 ומטה. מה הנכון מבין השניים? אם אכלתי 9 כפות גדושות של פסטה ללא רוטב, עם קופסאת טונה ,עגבניה שלמה וחסה.. ולאחר שעתיים יצא לי 112 .. אני אמורה להיות רגועה? תודה

07/06/2023 | 16:33 | מאת: שרית

שכחתי לכתוב שהפסטה הייתה פסטה מחיטת דורום.. ולא פסטה מחיטה מלאה

שלום שרית, התשובה הנכונה , שבקרב מי שאינו סוכרתי,שעתיים אחרי האוכל צריך להיות מתחת ל 140 מ"ג/דל. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר