שאלה בקשר לפעילות גופנית וסכרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

25/05/2023 | 17:04 | מאת: מוריה

היי דנה אני בת 29, עובדת עבודה משרדית זמן רב. עקב חוסר מודעות גופנית, מודה שבמשך שנים ארוכות אני יושבת באוטו.. יושבת במשרד.. וכן הלאה.. לצערי גם לא מתעמלת ואפילו לא עושה הליכות. בורכתי בגנטיקה של רזון כך שחשבתי שהכל בסדר. לצערי בבדיקות הדם גיליתי שאני בגבול הנורמל אך הקיצוני מאוד מאוד, פסיעה מטרום סכרת. השאלה שלי היא בעצם: אורח חיים לא פעלתני ויושבני מאוד.. גורם לנזק בלתי הפיך במערכות הגוף (לבלב?), או שבמידה ומתחילים פעילות גופנית העניינים חוזרים לכשהיו? נ.ב - נאמר לי שפעילות גופנית תורמת לשיפור מדדי הסוכר וכו'.. אך אני בעצם שואלת אם גרמתי לשינוי כלשהו בגוף.. שדברים שפעם היו נעשים מעצמם כבר לא ייעשו אלא אם אעשה ספורט וכו'... חג שמח!!

שלום מוריה, הכל הפיך בפוטנציאל, כאשר משנים אורח חיים, אם באמצעות תזונה, פעילות גופנית, הפסקת עישון, ניהול מתח פיזי ונפשי ועוד. מציעה לפנות לתזונאי.ת ולעבוד על שינוי הרגלים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר