שאלות על סכרת...............

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

20/04/2023 | 18:14 | מאת: יעל

הי, אמא שלי בת 83 משקל תקין. היו חילופי רופאי משפחה והאחרון החליט שיש לה סכרת. המדדים גבוליים. מיד ארשום. 1. האם לדעתך מגיע לה תזונאית דרך הקופה? 2. היש טעם להתחיל עם תזונה במקום לקחת כדורים. היא דיי גבולית. להלן מדדים לפי תאריך: תאריך A1C סוכר 26.7.21 6.8 122 11.1.22 6.6 124 1.8.22 6.5 115 13.3.23 6.5 129 האם צריך לקחת גלוקזמין? האם טרום סכרת גורמת לנזקים בכלי דם? האם אפשר לשפר רמות סוכר ללא כדורים? אימי טוענת שהסוכר כך כי הייתה בלחץ תודה

שלום יעל, אכן יש לה סוכרת בשלבים ראשונים. בגלל גילה אנחנו לא עושים שינוייים מרחיקי לכת, אבל נכון להיעזר בתזונאית לקבל הכוונה טובה יותר. הנזק בגיל זה הינו פחות משמעותי, בטח לא בערכים כאלה, אבל אפשר לעזור לה להוריד אותם מעט, מבלי לפגוע בהיבטים תזונתיים אחרים. בברכה,דנה

07/05/2023 | 19:35 | מאת: יעל

תודה רבה!

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר