שאלות בנושא מה עוזר למניעת סוכרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

11/04/2023 | 14:42 | מאת: אילנה

שלום רב א. אם אוכלים פשטדה מקמח שקדים ליד תפוחי אדמה, האם פחות עולה הערך הגליקימי של תפוחי האדמה? (קראתי שכמה שקדים יכולים לעזור. השאלה אם קמח שקדים זה אותו דבר) ב. אם שמים כף שמן על תפוחי האדמה האם ערך הגליקימי של תפוחי האדמה יורד? אודה מאוד לתשובותייך.

שלום אילנה, ההשפעה גליקמית של מזון יכולה להשתנות מאופן ההכנה, שילובי אכילה ועוד. לגבי שאלתך הראשונה- לא קמח השקדים ישנה ככל הנראה, אלא בעיקר אכילה של מזון מורכב באופן כללי. לגבי שמן ותפוחי אדמה, לא חושבת שזה ישנה משמעותית. בברכה,ד נה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר