שאלה לגבי אבקות חלבון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

29/03/2023 | 17:32 | מאת: דן

שלום רב קראתי שיש חשש שאבקת חלבון בצריכה מוגברת עלולה לגרום לבעיות בכליות בעתיד. השאלה שלי האם צריכה של 3 מנות שייק אבקת חלבון ISO במהלך היום שכל מנה מכילה 30 גרם חלבון זה יותר מדי? או עלול להזיק לטווח ארוך? פשוט קשה לי מאוד עם לאכול כמויות גדולות של אוכל וזה ממש מקל עליי. אני שוקל 70 קילו ונאמר לי שלאימון ניפוח אני צריך 2 גרם חלבון על כל קילו משקל גוף סה"כ 140 גרם חלבון יומי.

שלום דן, המחקרים בנושא מאוד שנויים במחלוקת. אבל כן, 2 גר' לק"ג לאורך זמן זה הרבה מאוד חלבון. אם המינימיום הנדרש הוא 0.8 ומספק את כל הצרכים, אני לא רואה סיבה לעלות ל- 2 גר חלבון לק"ג. אם תגיע עד 1.4 זה מספיק. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר