מחסור בפריטין- שאלה.......

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

22/03/2023 | 17:55 | מאת: יעל

הי, רציתי לשאול אם זה הגיוני מחסור מתמיד בפריטין/ ברזל? כיום אמא שלי בת 83 אבל היא לוקחת כמה שנים טובות תוסף. בעבר אמרתי לה תפסיקי ותעשי בדיקת דם. ושלא צריך לקחת את זה כתרופה קבועה גם לא הבנתי למה הרופא לא אומר לה את זה. בינתיים הרופא התחלף והיא גם עשתה הפסקה ויש לה פריטין 6. ואני לא מבינה למה? האם זה קשור לבעיית ספיגה? או דימום? לוקחת סידן כי יש לה אוסטאופורוזיס וגם לוסק יתכן וזה מזה? תודה

שלום יעל, רמות פריטין נמוכות בגיל המבוגר דורשות בירור של גסטרו או המטולוג. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר