אבקת מרק עוף 10% רכיבים טבעיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

12/02/2023 | 08:12 | מאת: סימה

בספל מרק המבוסס על אבקת מרק (10ג' אבקה + מים) יש פחות מ-1 ג' נתרן - כמות דומה למלח שנהוג לפזר על חביתה או ביצה. כמו כן, התוספות לאבקת מרק הן תמצית שמרים, שמנים מהצומח, אבקת בצל, סיבי סלק, פטרוזיליה מיובשת, מיצוי תבלינים (מכיל סלרי), מיצוי רוזמרין, עמילן ושמנים מהצומח - זה אולטרה מעובד? לא ברור לי.

12/02/2023 | 12:38 | מאת: אלי

רשימת מרכיבים סוכר, מלח, עמילן, מלטודקסטרין, תמציות שמרים, תבלינים (אבקת בצל (5.5%), שום, פלפל שחור), אבקת בשר עוף (5.2%), שמנים מהצומח, פטרוזיליה מיובשת, מיצוי תבלינים (מכיל סלרי), סיבי סלק, מעכב חמצון (מיצוי רוזמרין).

שלום סימה, בוודאי שמדובר במוצר אולטרה מעובד. כל תהליכי הייבוש, תמציות וכדומה עוברים תהליכי עיבוד ארוכים. להגיד שאני שמה 1 גר נתרן על חביתה, זה ממש לא נכון, כי ההמלצה היומית היא 2.4 גר' נתרן ליממה. אולי את מדברת על מלח, שזה כמות אחרת. ושוב אתן את דעתי המקצועית- לא מומלץ. בברכה,דנה

15/02/2023 | 08:19 | מאת: חנן

בוקר טוב לתזונאית, האם בראן פלייקס הוא מזון מעובד, שמומלץ להימנע מאכילתו? חנן

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר