לאחר ההחלמה מאנורקסיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

21/12/2022 | 17:40 | מאת: ליהי

שלום דוקטור יקרה, האם  הרגישות שלי במוצרים למיניהן,  קשורים לאנורקסיה ? ואם זה קשור, האם יש דרך לטפל בהן? (ב-10 שנים אחרונות הספקתי להתנזר ממאכלים שפעם לא היו בעייתיים עבורי) תודה לך מראש!! ליהי

שלום ליהי, בהחלט יכול הליות קשר. בברכה,דנה

21/12/2022 | 18:44 | מאת: ליהי

בהמשך לשאלה, האם יש דרך לטפל בהן? וא"כ אז אצל מי את ממליצה? כל הדברים שאני אוהבת אני רגישה :( תודה רבה על המענה המהיר, שימחת אותי!

שלום ליהי, אמרתי שיכול להיות קשר בין אכילה בררנית ותחושת רגישות למזון לבין אנורקסיה. אני לא יודעת מה הבעיה ספציפית במקרה שלך. עליך להיות מטופלת באופן קבוע אצל תזונאית עם ידע בתחום הפרעות אכילה. בהתאם היא תמליץ לך על המשך בירור, ולא במסגרת פורום זה. בברכה, דנה

22/12/2022 | 14:14 | מאת: ליהי

תודה אבל לא נראה לי , להיות מטופלת באופן קבוע אצל תזונאית? (עם ידע בתחום הפרעות אכילה?) אני כבר לא חולה ב"ה ותזונאית לא תעזור לי. (הלכתי לדיאטנית מהקופה והתעצבנה עלי שכל דבר אני פוסלת. מא אעשה? כל התחליפים הם דברים מוזרים ולא טעימים. הדיאטנית אמרה לי שאם אני פוסלת כל מה שיש לה להציע אז חבל על הזמן שלה ושלי. והיא צודקת.. התכוונתי למישהו/ מכון וכו' שאת מכירה. אם הם יכולים לעזור לי "לנטרל" את הרגישויות שלי למאכלים מסויימים. ובדיקות אם זה לא בלתי הפיך מקווה שלא עיצבנתי אותך...;)

23/12/2022 | 10:14 | מאת: תשובה לליהי

הפרעת אכילה היא גם בראש ולפי מה שאת מתארת, האכילה שלך עדיין לא הכי מאוזנת. מה שאת צריכה לעשות זה לקבוע שוב תור לדיאטנית בקופת חולים ולבקל ממנה הפנייה לדיאטנית עם התמחות בהפרעות אכילה. קחי בחשבון שזה תהליך. זה אומר שאם את רוצה להגיע לשיפור אמיתי, תהיי מוכנה לכמה שנים של מפגשים שבועיים או דו חודשיים (תלוי במצב שלך) עם הדיאטנית, תוך כדי עבודה על התנהגויות אכילה ודברים שכלל לא ידעת שקשורים להרפעת האכילה שלך. בהצלחה ולבריאות

23/12/2022 | 14:23 | מאת: ליהי

אוי לא, אין לי הפרעת אכילה. בבקשה. שוב, אני רק רוצה לאכול רגיל כמו כולם, בסעודה של שבת וביום חול לא יודעת אם זה יעזור אך אציין כאן אלו מאכלים לא "מתעכלים" לי טוב: טחינה, אבוקדו, חומוס, בוטנים, חלב סויה, חלב של שיבולת שועל, חלב שקדים, חלב עיזים (חלב וביצים זה כבר מגיל 12, זה כבר לא נראה לי ,"ילך" ממני :( ) כל הנ"ל גורמים לכאבי בטן נוראיים עכ"כ שאני לוקחת אח"כ " פוינט". (וכל פעם מחדש להסביר לאנשים...) איך התזונאית תצליח "לנטרל" את הרגישות שלי לכל אלו? זה המקצוע שלה? PLEAS אל תכעסי ששאלתי שוב, חשוב לי שתביני

שלום ליהי, המקום היחיד שאת יכולה לעשות בו בירור זה אצל רופא גסטרו. בברכה,דנה

25/12/2022 | 16:34 | מאת: ליהי

מצויין!! תודה על ה"הכוונה" מודה לך מכל הלב :)

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר