האם זריקות סקסנדה יכולות להזיק לגוף?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

21/12/2022 | 11:58 | מאת: אור

שלום דנה, אני לוקחת זריקות סקסנדה חודשיים ויורדת יפה במשקל אך לאחרונה שמעתי מכמה מקומות על נזקים שיכולים להיווצר בעקבות השימוש בזה.. כמו פגיעה בלבלב.. או שהגוף לא יידע לייצר אינסולין בעצמו. וכל מיני... האם באמת יש ממה לחשוש?

שלום אור, נכון לידע שהצטבר עד כה של לא מעט אנשים ושנים, לא נראה נזק כזה באופן המחייב אזהרה על התרופה. הנזק הכי משמעותי של התרופה יהיה בהפסקתה במידה ולא נעשה שינוי בהרגלי אכילה, שכן הפסקת התרופה תגרום לעליה במשקל אם לא שינית הרגלי אכילה לפני כן. בברכה,דנה

21/12/2022 | 18:09 | מאת: אור

תודה לך,

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר