ירישה במשקל ועצירה פתאומית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

16/12/2022 | 11:34 | מאת: אביטל

שלום :) לאחרונה עקב דיכאון שבו היתי יושנת הרבה, לא הייתי אוכלת ובלי כוונה איכשהו ירדתי במשקל ותוך חודש ירדתי מ80 ל73. לצערי בשבוע האחרון אני מרגישה פתאום תאבון מוגבר שזה בדיוק ההפך ממה שהיה לי, אני מרגישה שכל דבר קטן שאני מכניסה לפה הגוף שלי מעלה במשקל. התאבון הזה טיפה עבר בעת כתיבת ההודעה הזו וגם היום הסתפקתי במים וסלט ועדין עליתי שוב מ73 ל75. אני מרגישה שאני לא מבינה איך הקילוגרמים נשרו ממני תוך חודש ועכשיו נתקעתי עם רעב ? אני במצב שאני מפחדת להכניס משו לפה ולעלות במשקל. בנוסף חבל לי על הקילוגרמים שהשלתי. מה עובר על הגוף שלי? תודה

שלום אביטל, נשמע שמדובר בבעיה שמקורה נפשית ועליך לגשת לטיפול מקצועי אצל איש בריאותהנפש. מצבים קיצוניים של מצבי רוח יכולים להשפיע על משקל, על התחושה שלנו לגבי משקל ועוד. זוהי לא שאלה שיכולה להפתר במסגרת פורום זה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר