לקטוז , פורמולת מזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/12/2022 | 11:54 | מאת: גלית

שלום בשל מצב רפואי התחלתי לצרוך פורמולת מזון. הפורמולה גורמת לי להתנפחות של הבטן והמון גזים. אני רגישה ללקטוז כבר שנים. מסתבר שבפורמולה יש כ 100 מג לקטוז בכל מנה. זה מעט כמו שתי פרוסות גבינה צהובה אבל לאורך השנים גם גבינה צהובה לא טובה לי אני ממש רגישה 20 שנה לא אכלתי מוצרי חלב. האם שימוש באנזימים כמו לקטזין וכו' יכול לעזור עם שתית הפורמולה?

שלום גלית, באיזו פורמולת מזון את משתמשת? כי בהרבה אין לקטוז. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר