תוספת לאכול לצורך עליה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

08/12/2022 | 14:16 | מאת: אבישי

שלום אני בן 58 ירדתי מאוד במשקל אחרי ניתוח ואחכ בעיות במערכת העיכול. מנסה בכל הכח לעלות. אמרו לי שאני יכול לשפוך קצת מלטודקסטרין על האוכל. רציתי לשאול האם מלטודקסטרין זה יותר בריא מאשר סתם סוכר לבן? או שזה אותה רמה של בריאות וזה בעצם סתם עוד סוכר? אם זה סתם עוד סוכר האם זמנית להוסיף עוד כפיות סוכר לשתיה החמה מקביל לתוספת מלטודקסטרין לאוכל? כך שבעצם במקום נניח עוד 100 קלוריות ממלטודקסטרין אפשר עוד 100 קלוריות מכפיות סוכר וזה יהיה תועלת דומה וללא הבדל בריאותי ביניהם? תודה

שלום אבישי, זה נשמע שאתה צריך ייעוץ יותר רציני ומקיף. לשם כך, פנה לתזונאי.ת במסגרת הקופה אליה אתה שייך. אפשר לעזור לעלות במשקל, אך זה לא הפורום המתאים לפתרון הבעיה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר