דלקת וכיב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

06/12/2022 | 20:45 | מאת: הדר

שלום , האם ישנם מזונות שיכולים לרפא כיב ודלקת בקיבה? אם אין מזונות האם ישנם תוספים שאפשר לקחת? אני נוטלת נקסיום אבל רוצה להאיץ את הריפוי תודה

שלום הדר, אין מזון שמפרא כיב. הדרך היחידה לרפא כיב היא להוריד חומציות ולתת לזמן לעבור, וזאת בעיקר בעזרת טיפול תרופתי. ניתן לתמוך תזונתית ע"י המנעות ממזון מטוגן ומתובל מאוד, מזון עתיר שומן, עישון ואלכוהול. בברכה,דנה

10/12/2022 | 01:03 | מאת: הדר

כשנוטרופתים נותנים צמחי מרפא וכדומה כדי "לסייע בהחלמה של הכיב עי שיקום רירית הקיבה" זה לא נכון? אין דבר כזה משהוא שעוזר לשקם את הרירית ? תודה שוב

שלום הדר, אני לא נטורופתית, ואיני מומחית בצמחי מרפא. לגבי מזון, אין מזון מרפא. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר