ויטמין K, קרישה, מחלת מעי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

04/12/2022 | 10:59 | מאת: גיל ד.

שלום אני סובל ממחלת מעי דלקתית. בגלל שלא אוכל ירקות ופירות וכו' הגעתי למחסור בויטמין K שהתחיל להשפיע על הקרישה. אני לא מסתדר עם מולטי ויטמין גורם לתופעות לוואי. הרופא אמר שכדאי שאקח בהקדם תוסף של ויטמין K. הסתכלתי על אריזות של כדורי ויטמין K ובכולם כתוב ויטמין K2 . אבל במולטי , למשל צנטרום הויטמין K הוא K1. האם גם ויטמין K2 הוא הויטמין K שחסר שגורם לפגיעה בקרישה? כך שאם אקח K2 זה אמור לעזור לי לשיפור הקרישה? תודה רבה

שלום גיל, אתה צריך ויטמין K1, זה מה שרללונטי לקרישה. אתה גם צריך ויטמין K2 לתהליכים נוזפים, אבל בעיקר K1. אם אין ברירה ואתה לא יכול לקחת תוסף, אפשר לתת IV, אבל זה מסבך את המצב. תתייעץ עם רופא קרישה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר