שימוש במודולן במחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

03/12/2022 | 18:37 | מאת: איילה

שלום חליתי בקרוהן. הומלץ מודולן. אשמח לעזרתכם 2 שאלות 1. האם אני יכולה להשתמש במודולן עם מים מינרלים? ( מישהו אמר לי שצריך מים מורתחים, זה נשמע לי מוגזם ) 2. כתוב לשפוך את המים למיכל ואז להוסיף את האבקה. האם הסדר משנה? יכולה קודם לשפוך אבקה לשקול את הכמות בגרמים ואז להוסיף את המים? תודה רבה

שלום איילה, עדיף מי ברז מורתחים שקררת, יותר נקי ממים מינרליים. הסדר כנראה פחות משנה ברמת המסיסות, אבל לרוב מוסיפים אבקה למים, ולא להיפך. בברכה, דנה

04/12/2022 | 09:28 | מאת: איילה

תודה רבה! אני לא מכל כך מבינה את הצורך במים מורתחים עם המודולן במקום מים מינרלים. אני על תזונה מעורבת. 2 מנות מודולן ביום ועוד את האוכל שאני מסתדרת איתו. לגבי המים. הרי כשאני לא שותה מודולן אני שותה כמה כוסות מים מינרלים לאורך היום. אז למה דווקא עם המודולן לשים מורתחים? האם אבקת המודולן עצמה רגישה מאוד ולכן חשוב שהיא תהיה במגע עם מים מורתחים ולא מים מינרלים? או שסתם באופן כללי עדיף לי מורתחים בשביל המעי? אם ככה אז גם הכמה כוסות מים שאני שותה להנאתי ביום צריכות להתחלף למורתחים? אשמח להבהרה של הנקודה ממש תודה רבה

שלום איילה, את לא חייבת כלום, פשוט מי ברז מורתחים שעברו צינון בטוחים יותר לשימוש מבחינת רגישות. את יכולה גם מי ברז רגילים וגם מים מינרליים- זה לא באמת קריטי. הכוונה לא להשתמש במים רותחים, אלא מים קרים או טמפ' החדר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר