עצת תרופת סבתא לריפלוקס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

28/11/2022 | 20:44 | מאת: דן

לום רב ראיתי עצות לטיפול בריפלוקס כל תרופות סבתא לעניין GERD" מרפאות" או רק מקילות ? 1) אחת מהן :לשתות שבועיים מיץ מתפוחי אדמה (ריסוק בפומפייה סחיטה וסינון המיץ ) +מים. על קיבה ריקה 2)מה עושה השתייה הזו? עוזרת לתחושות בגרון?או "מרפאה" את הריפלוקס? 3)אפשר אם כך אחרי זה מיד לשתות כמה לגימות מים בלבד ? או מיץ כרוב עדיף ? או צריך להמתין זמן מה ( כמה ?), ("שהטעם" הנפלא ישאר ) .שיעשה "עבודה"? 4)תודה ב-)מיץ רימונים עושה לי חמיצות ,רק מאז שהתחיל סיפור שריפה בגרון לפני חודשיים .זה אומר משהו ? שדווקא ממליצה על כך --

שלום דן, אין לי מידע לגבי 'תרופות סבתא', יש לי מידע לגבי תזונה. הטיפול הוא משולב התנהגותי ותזונתי, ולעיתים גם תרופתי. ממליצה לפנות למכון גסטרו בו יש תזונאית ייעודית לנושא. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר