אורז - סכרת - עמילן האמנם שמבשלים אורז הסוכר יוצא למים?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

26/11/2022 | 21:24 | מאת: eran

דיברתי עם אסייאתי על אורך החיים וכו'. הוא סיפר לי שמי שיש לו סכרת או כדי למנוע סכרת פחממות כמו אורז מבשלים עם מים ולאורך זמן הסוכר באורז "העמילן" יורד על המים ואז זורקים את המים. והוא אמר בגלל זה אנחנו רזים. לעומת ה"יאקוזונה" בדר"כ לא זורקים את המים או שמבשלים עד לצמצום כדי לשמור את העמילן בפנים ולהשמין. מה את חושבת על כך האם באמת העמילן באורז וכו' יוצא אל המים? האם יש אמת בדבר?

שלום ערן, בהחלט בתהליך הבישול חלק מהעמילן יוצא. להסיק מזה שזה טוב לסוכרת, רחוק מלהיות נכון. מזון משפיע על כל אחד בצורה שונה, ואין להשוות בינינו לבין אנשים מהמזרח בעלי מאפיינים גנטיים שונים מהותית. אם תסע למזרח תגלה שהם אולי יותר זים, אבל מפתחים סוכרת ומחלות מטבוליות במשקלים נמוכים משמעותית מאיתנו. סינים לא יותר בריאים- הם לא חיים יותר מאיתנו, ויש להם אורח חיים שונה לגמרי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר