מעברים קיצוניים בין גרעון קלורי שלילי לחיובי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

19/11/2022 | 18:00 | מאת: אירנה

הבת שלי, בת 20, במשקל תקין אך היא רוצה להוריד בערך 7 קילו. היא אוהבת אוכל. אני חושבת שהיא מפתחת בעיית אכילה מסויימת שגורמת לה לעבור בצורה קיצונית ממצב אנבולי (עלייה במשקל) למצב קטבולי (ירידה) בצורה מוגזמת - תקופה ככה ותקופה ככה. ככה היא עושה כבר חודשיים. שבועיים עושה דיאטה מוקפדת, ואחכ שבוע אוכלת מה שבא ליד. שוב פעם אחרי זה היא עושה שבועיים דיאטה ואז חוזרת לאכול הרבה. כך חוזר חלילה חודשיים. בסה״כ היא ירדה שניים וחצי קילו בחודשיים האלה, כך שבסהכ בחודשיים האלה היא הייתה בגרעון קלורי כביכול, אבל בצורה מאוד לא בריאה. שני שאלות קטנות בבקשה שאשמח למענה- 1) האם המעברים האלה מאכילה מרובה לאכילה מצומצמת פוגעת לה במטבוליזם או במשהו אחר בגוף? 2) האם זאת התנהגות שמזכירה הפרעת אכילה? אני חושבת שכן, אבל אני לא רוצה להתערב לה. מה את חושבת שכדאי לעשות?

שלום אירנה, יש הרבה הגדרות להפרעת אכילה, ואנחנו לא מאבחנים אותה רק לפי אופן אכילה. יש פרמטרים נוספים שנלקחים בחשבון. את יכולה להציע לה להוועץ באיש מקצוע מוסמך, תזונאית קלינית ולעבוד יחד איתה על תהליכי ירידה במשקל תקינים. בשיחה עם התזונאית ייתכן ותזהה התהנהגות אכילה לא תקינה ומשם תמשיך בטיפול. לגבי הפגיעה המטבולית- אני חושבת שזה לא עיקר הבעיה שאת מציינת, אלא אכילה לא תקינה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר