ירקות לא אורגניים אורגניים ויטמינים?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

18/11/2022 | 23:31 | מאת: שרון

האם לירקות ופירות שאינם אורגניים יש ויטמינים והם בריאים מאד למרות הריסוס הרעיל והכימי ? והאם בתווך הארוך הריסוסים גורמים למחלות כמו סרטן ולכן חובה לאכול רק אורגני כדי לא לחלות? תודה

שלום שרון, לצערי הבקרה על מידת אורגניות הפירות והירקות בארץ מוטל בספק, כך ששמה שכתוב לא בהכרח מעיד על אורגניות או בריאות. אין לי דרך לומר האם ההרכב שונה. מה שבעיקר קובע זה לא מידת האורגניות ואי שימוש בריסוס, אלא מידת הטריות של הירק/פרי. ולגבי זה אין ממש הבדל. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר