תעשיית המזון ותיעוש המזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

14/11/2022 | 13:37 | מאת: סימה

אם תוצרת תעשיית המזון היא מזון מתועש (מעובד או אולטרה מעובד), האם רצוי להימנע מאכילתו?

שלום סימה, לא כל מזון מעובד בתעשיה נחשב לאולטרה מעובד. יש לכך הגדרות. אבל באופן גורף, עדיף לצרוך מוצרים ומזון עד כמה שיותר קרובים לחומרי הגלם. אם נניח ניקח לחם שיש בו, מים, קמח, שמרים ומלח- זה בסדר, לא אולטרה מעובד. אבל תוסיפי לזה מייצבים, חמרי טעם, משפרי אפיה, ת]יחה ועוד- כבר מדובר במזון אולטרה מעובד. בברכה,דנה

15/11/2022 | 15:59 | מאת: סימה

איך אדם רגיל יזהה לחם בריא? היכן משיגים לחם כזה? הרי כל הלחמים העטופים בפלסטיק שעליו רשומים הרכיבים - מכילים מייצבים, משפרי אפייה וכיו"ב. על לחמים לא עטופים - לא רשומים רכיביהם.

שלום סימה, ראשית במאפיה אפשר לבקש לדעת מה יש בפנים, ויש לחמים ארוזים יותר בריאים. וההמלצה היא- להכין לבד- הכי בטוח וקל. בברכה,דנה

16/11/2022 | 13:39 | מאת: סימה

לפי מה ניתן לדעת אילו לחמים ארוזים בריאים יותר? אני לא מצאתי שום לחם ארוז שאינו מכיל רכיבים "רעילים" כלשהם.

05/12/2022 | 21:36 | מאת: סימה

במאפייה לא נותנים תשובה מפורטת ורצינית לשאלה מה יש (ערכים תזונתיים) בתוך הלחם שהם אופים. כמו כן, ההצעה להכין לבד לחם אינה מובנת. אני, ולמיטב ידיעתי, האדם הרגיל, לא מסוגלים להכין לחם לבד.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר