הרכב גוף, תת משקל ותזונה דשנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

14/11/2022 | 10:09 | מאת: עומר

האם תת משקל (BMI 19, משקל 60, גובה 179, גיל מבוגר למדיי), למרות תזונה דשנה, הוא בהכרח לא בריא, והאדם בו מדובר צריך להגביר את אכילתו הדשנה?

שלום עומר, אם זה המשקל כל החיים, ללא שינוי משמעותי בהרכב הגוף (יותר שומן לעומת שריר ) אז אין בעיה. הבעיה מתחילה כשאר זה לא המצב היציב. בברכה,דנה

15/11/2022 | 15:45 | מאת: עומר

,המשקל הנוכחי הנמוך הוא מ-10-5 השנים האחרונות, לא מכל החיים. לפני כן היה גבוה יותר. מנין לי לדעת אם היה או לא היה שינוי בהרכב הגוף? לפי בדיקות הדם השגרתיות (כימיה, המטולוגיה וכו')?

שלום עומר, לפנות לתזונאי.ת לבדיקה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר