הקטנת קצב חמצון הכולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

10/11/2022 | 21:57 | מאת: שירה

איזו דרך תזונתית (מזון, תוספים וכו') מקטינה את קצב חמצון הכולסטרול ואת שקיעתו בעורקים?

שלום שירה, מדובר בעיקר בתזונה ים תיכונית, גון שמן זית, טחינה, שקדים, אגוזים טבעיים, תמר טרי, יין אדום במידה חלקית, אומגה 3 בעיקר כמקור ממזון, ירידה במשקל, פעילות גופנית, צריכה גבוהה של נוגדי חמצון שמקורם בירקות ופירות. בברכה,דנה

13/11/2022 | 08:00 | מאת: שירה

האם ירידה במשקל מקטינה את קצב חמצון הכולסטרול ושקיעתו בעורקים כאשר מדובר במבוגר רזה (180/60), שהיה תמיד ונשאר רזה?

שלום שירה, זה רלוונטי למי שבעודף משקל בעיקר, אבל לא רק המשקל חשוב, גם הרכב הגוף. גוף רזה אינו בהכרח אומר גוף בריא. בברכה,דנה

13/11/2022 | 14:06 | מאת: שירה

איך אדע את הרכב גופי? הרי מעולם לא הוזמנתי (ולא מקובל) לבדוק אותו. שירה

שלום שירה, זו בדיקה די שגרתית. חפשי תזונאים שמבצעים בדיקה כזו. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר