חיטה מלאה, קמח מחיטה מלאה וכו'

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

10/11/2022 | 21:30 | מאת: עמית

מה ההבדל בין "חיטה מלאה" לבין "קמח מחיטה מלאה"? והאם "לחם חיטה מלא מחיטה מלאה (בתוספת דגנים, ויטמינים וחומצה פולית)", הכולל 7ג' סיבים תזונתיים ו-2ג' סוכרים ב-100ג', הוא מזון בריא?

שלום עמית, אין דבר כזה" חיטה מלאה". החיטה בהגדרתה היא דגן שלם. הכוונה ללחם מדגן מלא ולא דגן שהופשט ממרכיביו, כגון קמח לבן,בו החיטה עברה עיבוד. לחם מדגן מלא נחשב כזה המכיל לפחות 70-80% קמח מדגן מלא, לאו דווקא חיטה. לגבי הלחם שציינת, אין לי מספיק מידע. בברכה,דנה

14/11/2022 | 09:42 | מאת: אלי

האם "לחם חיטה מלא מחיטה מלאה (בתוספת דגנים), ללא תוספת סוכר" הוא מזון ראוי? על אריזתו יש סמל "זה אפשרי בריא - מוצר זה עומד בהמלצות משרד הבריאות לתזונה בריאה יותר".

שלום אלי, הוא קבל תו תקן, אז הוא עומד בתנאי הסף שנקבעו לו מבחינת "לחם מדגן מלא". זה לא דווקא הופך אותו לבריא. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר