טופו-מגביר חוזר קלציון כלוריד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/11/2022 | 21:08 | מאת: ערן

טופו האם זה מזון מתועש? לא מצאתי טופו בלי קלציום כלוריד(מגביר חוזק) אשמח לדעת מזה אומר מבחינה בריאותית והאם זה עדיין עדיף על חזה עוף או דג?

שלום, קלציום כלוריד הוא למעשה מלח סידן. לרוב הוא תוצר לוואי של סודה. לא רואה בזה משהו מזיק ככל הידוע לי. לרוב מוסיפים אותו לטופו וגבינות כדרך לתסף בסידן ולאו דווקא לעבות או להקשיח. בכל מקרה נכון להיום הוא סוג של מזון מעובד, אבל לא אולטרה מעובד בהגדרה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר