זיתים, למה לאכול? טחינה למה?הדיאטניות אומרות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

07/11/2022 | 12:42 | מאת: תמר

חולת צליאק. אוכלת אוכל לא מגוון , אבוקדו בטטה תפוחים, עגבניות, תפוחי אדמה שעועית ממיץ עגבניות, תפוחי אדמה אורז, ביצים 6, זה נכון?ממרח טחינה, ממרח חציל קלוי, ממרח חומוס, סרדינים, טונה,חזה עוף מנה וחצי, לא טעים , מה אפשר לעשות שזה יהיה טעים? בת 60 האוכל מספיק? גם פריכיות תירס

שלום תמר, לצערי איני יכולה לייעץ לך באופן פרטני. אבל צליאק לא מונע אכילה מגוונת. כל מוצרי החלב, גבינות, ביצים, קטניות, כוסמת, אורז, תפוחי אדמה, פסטות ללא גלוטן, ירקות, פירות הכל פתוח לפניך. יש היום מגוון של לחמים שונים ללא גלוטן ודברי מאפה. צליאק אינו אמור להשפיע על הגיוון שלך. אם את בררנית מראש, ללא קשר לצליאק, זה דורש טיפול פרטני אצל תזונאי.ת. ההמלצה היא על טחינה, אבוקדו ושמן זית כמור לחומצות שומן חד בלתי רוויות שטובות לבריאות הלב וכלי הדם. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר