המלצה של תזונאית לבדיקת תפקודי כליות?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

01/11/2022 | 18:30 | מאת: רונית

שלום, אני בת 43 ורוצה להיפגש עם תזונאית נפרולוגית כדי שתבנה לי תפריט תזונה שהוא ידידותי לכליות. עד כמה שאני יודעת, אין לי בעיות בכליות אבל אני רוצה לדעת מה מצב תפקודי הכליות שלי. התזונאית יכולה לתת לי המלצה לרופא משפחה שלי שייתן לי בדיקת שתן 24 לתפקודי כליות? זה משהו שתזונאית יכולה לעשות? אני יודעת שאני יכולה לבקש ישירות מהרופא משפחה, אבל אני חושבת שיש יותר סיכוי שהוא ייתן עם התזונאית תיתן המלצה לבדיקה כזאת.

01/11/2022 | 18:43 | מאת: רונית

סליחה התבלבלתי בשם הבדיקה. שם הבדיקה זה: בדיקת שתן לאומדן יחס מיקרואלבומין\קריאטינין

שלום רונית, בדיקת תפקודי כליות היא לשיקולו ש/ל רופא.ה בלבד. בדיקה פשוטה שאת יכולה לבקש אם את חושבת או חוששת לבעיה בכליות. לגי תזונה ידידותית לכיות- היא זהה לכל תזונה בריאה- לשמור על משקל תקין, תזונה ים תיכונית. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר