RDW ו-MCV גבוהים מדי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

31/10/2022 | 08:14 | מאת: ירון

היי, בחור בריא בן 31. אוכל דיאטה ים-תיכונית בריאה: הרבה ירקות ופירות, דגנים מלאים, אגוזים, קטניות, דגנים, יוגורט, מעט גבינה ולפעמים קצת עוף, בשר אדום וביצים. הבעיה היא שבדיקות הדם שלי מראות RDW גבוה (13.1%), MCV גבוה (90.9 fL) עם ferritin נמוך (19.9). רמות ויטמין b12 וברזל תקינות. מה עליי לשנות בתזונה כדי לתקן זאת? להוסיף איברים, בשר אדום וביצים? תודה רבה.

שלום ירון, לפי הערכים במעבדות שלי אין לך חריגה ב- MCV או ב RDW. שניהם בטווח. יש לך בהחלט פריטין נמוך שיכל להעיד על מאגרים נמוכים של ברזל. רמות הברזל יכולות להיות תקינות. בחור בריא לא אמור להסתובב עם חסר בברזל בעיקרון. ממליצה להמשיך בירור אצל הרופא, זה לא בהכרי קשור לתזונה שלך. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר