האם אפשר לצרוך ויטמינים מקבוצת b מעל המותר כחלק מקומפלקס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

28/10/2022 | 09:54 | מאת: דוד

שלום החלטתי לקחת מולטי ויטמין עם נטייה לשיפור חיזק השיער ונגד נשירות לגבר בדיקות דם לא הראו על חוסר בוויטמין כלשהו . שאלתי היא כזאת במולטי ויטמין צריכה יש B12 ברמות של 2500 אחוז מהמומלץ , חומצה פולית 400 אחוז ,b1 b2 האם צריכה כזאת יכולה לגרום לעודף ? או שאין חשש כזה . לדוגמא B12 100 מקג ליום - שזה 2500 אחוז מהרצו. כשבבדיקות דם אני די באמצע

שלום דוד, לצערי התוספים האלו לא מוכחים וחלב על נטילתם. אם אין לך חסר , אין לך צורך בזה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר