סוגי לחם מעובדים ושאינם מעובדים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

22/10/2022 | 22:19 | מאת: שירה

האם כל סוגי הלחם נחשבים מזון מעובד? האם אין סוג לחם שאיננן נחשב מעובד?

שלום שירה, גם הלחם שמכינים בבית עובר תהליך עיבוד מינימלי. בעיקרון לחם אמור להכיל מים, קמח, שמרים או מחמצת וקצת מלח. מעבר לכך , חלק ניכר מהלחמים הקנויים מכילים כל מיני מייצבים, משפרי אפיה, מלחים ועוד- אז פשוט לקרוא את התווית. בברכה,דנה

01/11/2022 | 18:23 | מאת: אלי

כאשר מדובר בלחם מחמצת חיטה מלאה, שיש בו גם כמות נכבדה של סיבים תזונתיים, האם מומלץ בכל זאת לא לאכול אותו בהיותו אולטרה מעובד?

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר