לחם כמזון לא מעובד לעומת לחם כמזון מעובד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

18/10/2022 | 08:51 | מאת: אלי

בוקר טוב דנה, האם יש לחמים שאינם נחשבים "מזון מעובד"? אם כן, אילו הם? אלי

שלום אלי, כל לחם נחשב מזון מעובד בהגדרתו. יש כאלה שיותר ויש כאלה שפחות. לחם ביתי לדוגמה נחשב למעובד קל. רוב הלחמים באריזות נחשבים לאולטרה מעובדים או מעובדים מאוד- תסתכל על רשימת הרכיבים שלהם. בברכה,דנה

19/10/2022 | 07:14 | מאת: אלי

הסתכלתי על רכיבי לחם חמניות מקמח שיפון מלא. ב-100ג': 336 קלוריות, שומנים 15ג' (מתוכם רוויות 2ג'), נתרן 347מ"ג, סיבים 6ג', פחמימות 31ג', חלבונים 16ג'. זה לא מומלץ?

19/10/2022 | 09:09 | מאת: לא אלי

קמח שיפון מלא (מכיל גלוטן, 100% מסך הקמחים 32% ממשקל המוצר), מים ,גרעיני חמניות (22%), מחמצת שיפון (מכיל גלוטן), גלוטן חיטה, פתיתי שיבולת שועל, שמרים, גרעיני חיטה מעוכה, סוכר חום, מלח שולחן, אבקת לתת שעורה (מכיל גלוטן), אבקת סויה, חומר משמר (E282), חומר מתחלב (E472e), מעכב חמצון (E300), אנזימים לאפייה.

22/10/2022 | 11:23 | מאת: סימה

האם לחם מעובד (לפי רשימת רכיביו) יכול להיות טוב בזכות ערכיו התזונתיים, שנראים טוב?

שלום סימה, שאלה תארוטית מדי. בברכה,דנה

23/10/2022 | 11:14 | מאת: סימה

אינני מבינה. סליחה. אבל הלחם - מצרך בסיסי וחיוני ביותר - שאני קונה ואוכלת הוא בעל ערכים תזונתיים שנראים טובים, אף שרכיביו כנראה פחות טובים. לכן שאלתי מאוד פרקטית, ולא התכוונתי לשאול שאלה תיאורטית. ביקשתי בסה"כ להבין את "השורה התחתונה" בעניין חשוב זה, על רקע הדילמה הכרוכה בו.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר