בשר מעובד - כיצד מבחינים בו לעומת בשר בריא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/10/2022 | 19:39 | מאת: שירה

מהו בדיוק "בשר מעובד" אשר אותו מזהירים שלא לאכול. כמו כן, האם, לדוגמה, בשר טחון נחשב מעובד? וכמו כן, האם כל סוגי הנקניקיות, הנקניקים והבורגרים נחשבים בשר מעובד? האם קיים בשר לא מעובד? מהו? האם קיים בשר בריא?

שלום, בשר מעובד הוא כל בשר- בקר, עוף, הודו או אחר שעבר תהליך של עיבוד כגון עישון, טיגון, צליה ובישול. גם כשאני קונה בשר טרי מהקצב ומכינה אותו במשרה או על הגריל הוא עובר תהליך עיבוד. אמנם הוא מינימלי אבל זה נחשב בשר מעובד. בשר אולטרה מעובד זה כמו נקנקים, נקניקיות, שניצל מוכן מראש ועוד- שהוסיפו לו עוד גורמיים נוספים כגון סוכר, מלח, חומרי טעם וריח ועוד. נכון להיום ההמלצות הן להוריד משמעותית את כמו הבשר, מכל סוג, לעד פעמיים בשבוע. ניתן לקבל הכל ממקורות אחרים של חלבון מן החי והצומח. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר