המינרלים וחומרים חשובים נוספים בקקאו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

13/10/2022 | 18:44 | מאת: מאיה

האם זה נכון שקקאו עשיר במינרלים - ברזל, מגנזיום, סידן, אבץ, אשלגן וכרום, ויש בו גם ויטמין C, סרוטונין ודופמין?

שלום מאיה, מוצר מזון יכול להיות עשיר מאוד ברכיבים שונים כאשר בוחנים אותו במידות של 100 גר'. אנחנו לא אוכלים 100 גר' קקאו, אלא כפית או שתיים בממוצע ביום שזה 10 גר'. בכמות כזו אין בו הרבה רכיבים- פרט למגנזיום. כל השאר בטל בשישים. דופמים וסרוטונין אין במזון אלא נוצרים בתגובה לאכילת מזונות ורכיבים מסויימים. ניתן לשלב בתפריט, אבל אל לנו לבנות עליו כאל מזון על או ייחודי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר