בעקבות בעיות בלוטת תריס וסכרת משפחתית עברתי מטבעונות לצמחונות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

10/10/2022 | 12:50 | מאת: ערן

שלום ד"ר, לפני מספר חודשים אובחנתי עם תת פעילות בלוטת תריס,אמרתי מה להם מה אני אוכל:הרבה טופו,סויה,אדממה,ירקות מצליבים וכו'. הורדתי את כל הסויה ואכלתי מצליבים רק שמבושלים הרבה זמן וכעבור 3 חודשים בלוטת התריס חזרה לעבוד. עכשיו שאין לי אפשרות לאכול סויה שזה מקור חלבון האיכותי ביותר בתחום הטבעוני,וגם חושש מפחממות גם שיש בם חלבון כמו בעקבות סכרת משפחתית גנטית. בלית ברירה עברתי לתזונה ים תיכונית שכוללת דגים,עוף,ירקות,פירות. השאלה שלי היא כזו? בגלל שסויה היה מאכל הכי איכותי שיש. ותחליף בשר כמו "סייטן" שזה חרתא חלבון בלוטן שהגוף לא זקוק לו. איך ניתן לדוגמא לצרוך טופו מבלי לפגוע בבלוטת תריס יש דבר כזה ?

שלום, נושא הסויה ובלוטת התריס הוא עדיין סוגיה ובסימן שאלה. הרי הורדת גם סויה וגם בישול מצליבים. אני הייתי מנסה להחזיר בהדרגה סויה מבושלת או טופו בתהליך בישול או חימום ולבחון את פעילות הבלוטה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר