חציל שהשחיר במים כתוצאה מבישול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/10/2022 | 07:38 | מאת: חיים

בוקר טוב וחג שמח:) כדי להמנע מהנזק הסביבתי שנוצר בעשיית חציל בתנור או על הגז אז בישלתי אותו במים כמובן הוא השחיר/התחמצן האם אפשר לאכול אותו מבחינה בריאותית? הבנתי שחימצון ירקות או כל דבר מאכל אחר הוא לא מי יודע כמה בריא לגוף

שלום, אני לא מכירה את התופעה, אבל תהליך חמצון נעשה מהרגע שחתכת את החציל. כל תהליך חימום גורם לחמצון פליטת גזים מזיקים. אז לא נראה לי שזה ממש משנה. בברכה,דנה

09/10/2022 | 09:44 | מאת: חיים

ידוע שכל תהליך חימום עושה חימצון כלשהו השאלה אם ההשחרה היא לוקחת את רמות החימצון למקום קיצוני בגלל ההשחרה או שזה בריא וסביר

שלום חיים, אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר