תוצאת בדיקת US כבד שומני בדרגה קלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

08/10/2022 | 19:48 | מאת: אדם

שלום, בעקבות כאבי בטן (לא קבועים) וטחול מוגדל עשיתי בדיקת US בטן. בתוצאה יצא שהגודל של הכבד תקין אבל הכבד שומני בדרגה קלה. בן 22, BMI תקין, אני גובה 180 ושוקל 69 (הורדתי שתי קילו מאז הבדיקה). אני משתדל לא לאכול ממתקים, ולאכול ירקות. לא תמיד אוכל בריא. מה מומלץ לעשות אני מאוד לחוץ מזה כי קראתי שזה יכול לגרום לסרטן בכבד. אודה לעזרתך

שלום אדם, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לפנות לתזונאי.ת לטיפול פרטני ומעקב. לרוב זה הולך עם עודף משקל, במקרה שלך ירידה במשקל אינה רלוונטית. יש לשנות הרגלים כגון אופן אכילה, פעילות, עישון ואלכוהול. בברכה,דנה

08/10/2022 | 23:36 | מאת: אדם

תודה על המענה, העניין הוא שאני לא מעשן ולא צורך אלכוהול בכלל. לכן מה אפשר לשנות? חג שמח

שלום, יש לבחון את התזונה שלך ולוודא שמקור הכבד השומני אינו אבחנה רפואית אחרת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר