אי ספיגת שומן ממזון?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

08/10/2022 | 18:37 | מאת: טוטו

אני יודעת כבר הרבה שנים שמתי שאני אוכלת שמן, יש לי מאוד מהר שלשול חזק, שלעיתים מצריך אשפוז. לכן (בהוראת רופא, כמובן) הפסקתי לאכול מאכלים עם שמן. לעומת זאת, כשאני אוכלת מאכלים עם שומן שאינו שמן ממש, אין לי מיד שלשול, ולכן אני אוכלת מוצרי חלב דלי שומן יחסית (עד בערך 3% במנות קטנות לא עושה לי שלשול) כמו חלב ויוגורט או גבינות רזות. חלמון ביצה במנות מאוד קטנות (לא יותר מחצי, ומעורב במזון אחר) גם עובר בסדר. תמיד תמיד יש לי בועות בצואה. חשבתי תמיד שאלה בועות אוויר שכלואות בצואה אבל היום הסתכלתי, ופתאום הבנתי שאלה בועות של שמן. מה דעתך? יכול להיות שאפילו המעט שומן שאני אוכלת לא נספג? אם זה המקרה, על מה היית ממליצה? יש לי בוודאות רמות נמוכות מאוד של אסטרוגן (מטופל. לוקחת כל יום בצורת משחה. כדורים לא מתעכלים בגוף בצורה מיטבית) ואין לי מחזור. כמובן שאני גם בתת משקל, ככל הנראה בגלל תת ספיגה.

שלום, את צריכה לעבור בירור מקיף אצל רופא גסטרו ובהתאם לתת לך המלצות תזונתיות. יש אנזימים שיכולים לעזור. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר