שאלה בנוגע לפרוקטוז וטריגליצרידים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

02/10/2022 | 21:42 | מאת: מיל

שלום דנה, גולש באתר שאל אותך לגבי עדיפות של סוכרים וענית שפרוקטוז מעלה טריגליצרידים. אני קוראת בויקיפדיה שטריגליצרידים הם סוג של שומן המיוצר בכבד. האם הכוונה היא לשומן ויסרלי או לשומן תת עורי? באם זה שומן תת עורי, מי שצריך לעלות במשקל, כדאי לאכול הרבה פרוקטוז ? תודה ושנה טובה

שלום, לפרוקטוז בכמות גבוהה יכולה להיות השפעה על רמת הטריגלצרידים שלנו בדם, ללא קשר לאכילת שומן. הכוונה לשומן בדם לא לשומן ברקמת השומן. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר