הגדלה של צריכת החלבון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

30/09/2022 | 10:52 | מאת: RT

שלום דנה, מאוד קשה לי להקפיד על צריכה מספקת של חלבון ובנוסף לזה, גם על צריכה מספקת של קלוריות. אני אמורה להתחיל בקרוב טיפול תזונתי ייעודי ועד אז, הרופא אמר לי שאני צריכה או להוסיף גיינר או להוסיף פחמימות וחלבונים. אני מעדיפה את האופציה השנייה. בעניין החלבונים, קראתי שבשרימפס יש כמעט 100% חלבון ובנוסף, בתהליך הצריכה אין איבוד של המזון (אוכלים אותו בשלמותו), קונים אותו ללא אריזה (אפשר להבין כלי מהבית) ותהליך הייצור אינו כרוך בהרבה משאבים. כלומר, אני רואה אותו כאופציה. מה דעתך? האם את ממליצה על זה כמקור טוב לחלבון? בנוסף, אני אוכלת כל יום יוגורט ושותה חלב. עם ביצים יש לי קצת בעיה כי אני מתניידת בעיקר עם אופניים והן תשברנה עד שאגיע מהסופר לבית. בעקרון אני צמחונית אבל אני חושבת לעשות את הצעד ולהוסיף שרימפס, על אף שזה די מגעיל אותי. באם זו לא נראית לך אופציה טובה, על מה את כן ממליצה? (בבקשה, לא בשר שכרוך באובדן מזון ומשאבים) אני מוכנה כמובן לאכול גיינר, פשוט זו נראית לי אופציה מאוד מעובדת וחשבתי שעדיף מוצר טבעי. תודה רבה ושנה טובה

שלום, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. איני יכולה לתת לך המלצות תזונתיות ספציפיות. שרימפס אכן עשיר בחלבון אבל יחסית דל בקלוריות (בעיקר חלבון וכולסטרול). אם זה מגעיל אותך- למה לאכול. אני בטוחה שתוכלי להביא ביצים פעם אחת ללא שבירה שלהם או לבצע משלוח. בנוסף יש בשוק יוגורט פרו מועשר חלבון. ממליצה ללכת לייעוץ אצל תזונאי.ת ולא לקבל המלצות רק מהרופא המטפל. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר