חוסר בתזונה, קרוהן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

26/09/2022 | 17:06 | מאת: גלעד

שלום בן 42. לפני 10 שנים החלו כאבי בטן שלשולים וכו'. אובחנתי כמעי רגיש לאחר קולונסקופיה תקינה וגסטרוסקפיה תקינה. ירדתי מאז בעשר שנים 20 קילו ושוקל 50 קג על 1.82 גובה. כבר כמה שנים לא אוכל ירקות ופירות שגורמים ליותר תסמינים וכאבי בטן ולכן נוצרו עצירויות קשות ונעזר בנורמלקס חצי מנה כל יום. לפני שנתיים CT בטן תקין. כל בדיקות הדם תקינות כולל CRP תמיד תקין אבל קלפרוקטין יצא בין 150 ל 350 ב 3 בדיקות ולכן בוצעה קפסולה לפני חצי שנה ואובחן שיש לי קרוהן קצת דלקת על רירית המעי הגס + אמרו שיש מעי רגיש קשה. אני אוכל מעט מאוד דברים ובגלל המצב התזונתי הירוד הומלץ שאקח גם פורמולת מזון להתאושש. ניסיתי כמה פורמולות כולן גרמו כאבי בטן. היחידה שלא גרמה כאב בטן זאת מודולן שזה טוב אבל אחרי כמה ימי שימוש גיליתי שאפילו מנה אחת ביום גורמת לי להחמרת העצירות וקושי בהתרוקנות. מה אפשר לעשות לגבי זה? אני כבר ככה לוקח כל יום חצי מנת נורמלקס. וגם לא יכול להוסיך ירקות ופירות הם גורמים לכאבי בטן כנראה בגלל רגישות לסיבים. אם לא אצליח להעשיר עם פורמולה עלול להגיע להזנה חיצונית כמו PEG חייב להצליח.... תודה רבה

שלום גלעד, לצערי איני יכולה לתת לך המלצות במסגרת פורום זה. אתה חייב לפגשו תזונאי.ת במכון הגסטרו אליו אתה שייך. מדובר פה בתזונה מורכבת ואישית. לעיתים ההמלצות היא הן לתת מנוחה למעי ולתת הזנה מחוץ למערכת, לעיתים ההמלצה היא לשתות רק מזון רפואי לתקופה ולהפסיק מזון. יש התייחסות גם לטיפול התרופתי. לאור מהמורכבות- פנה לייעוץ פרטני. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר