כולסטרול נמוך מידיי?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

19/09/2022 | 09:53 | מאת: צעירה מעט מבולבלת

אני בחורה בת 22 תוצאות הבדיקה שלי הן: LDL - 49 HDL - 79 טריגליצרידים 66 כללי 141 *הכל ביחידות של mg/dL אני מנהלת אורח חיים מאוד לא בריא -לא עוסקת בכלל בפעילות גופנית משום סוג -סטודנטית למקצוע דורשני (הלחץ גבוהה מאוד, כל היום יושבת ולומדת) -כבר שנה שלמה שהתזונה שלי מתבססת על אוכל רווי שומנים כמו שווארמה בלאפה, חצי מגש פיצה משפחתית, מקדונלדס, נקניקיות, שוקולדים, לחם לבן ומשקאות אנרגיה (רגילים, לא דיאט) בגדול זה מה שאני אוכלת 5 ימים בשבוע, בסופש דווקא אוכלת בריא יחסית. -שותה אלכוהול, בעיקר בירה ויין למען האמת הדבר הטוב היחיד שאני עושה הוא שאני שותה חצי ליטר תה ירוק כל יום ובגדול כמעט שלא מנשנשת בין ארוחות. יש לי 2 ארוחות גדולות (ולא בריאות) ביום וזהו. אני במשקל תקין 55 קילו, גובה 1.60. כשהרופא משפחה שלי שמע על זה הוא ישר שלח אותי לבדיקות דם מקיפות והתוצאות למעלה יצאו. למען האמת הדבר הבעייתי היחדי שעלה מהבדיקות זה ברזל נמוך (שזה הגיוני בהתחשב בתזונה שלי). האם יכול להיות שיש לי אישהי בעיה / מחלה שגורמת לכולסטרול נמוך מהצפוי? לפי אורח החיים שלי הייתי מצפה לראות ערכים הרבה יותר גבוהים...

שלום, הבדיקות האלה בגלל שאת צעירה מאוד ובמשקל תקין. עם הגיל הבדיקות מחמירות. גם במקצוע דורש ובלימודים קשים אפשר לשפר את התזונה שלך. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר