לוסטרל והשפעה על המשקל.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/09/2022 | 04:03 | מאת: יעל

שלום רב, בת 38 1) בשל או סי די + דיכאון, אני נוטלת תרופה פסיכיאטרית בשם לוסטרל (שם נוסף סרנדה) במינון גבוה 200 מ"ג. לפני כן נטלתי ציפרלקס. ** האם לוסטרל גורמת ל - האטת קצב חילוף חומרים ?! ** אני עושה פעילות גופנית ואוכלת עפ"י תפריט לשומרי משקל - המשקל תקוע על אותו מספר חודש אחרי חודש ! האם נטילת ציפרלקס בעבר שיבשה את קצב חילוף החומרים ?.... 2) אני 9 חודשים לאחר לידה. עדיין מניקה (כעת ממש מעט) ... האם בעקבות הלידה, הורמונים , והנקה חילוף החומרים מאט ? האם בהנקה הגוף צובר נוזלים ?.. כאמור, אני עושה פעילות גופנית על בסיס יומי ונצמדת לתפריט שומרי משקל, אז מדוע המשקל תקוע זמן ארוך כל כך ומסרב לרדת ? תודה.

שלום יעל, הרב מהתרופות המשמשות נגד חרדה ודיכאון יכולות לשבש חילוף חומרים, לגרום לתאבון מוגבר ועליה במשקל. אין לי פתרון קסם לצערי, אך ממליצה לעשות את השינוי התזונתי במעקב עם תזונאית. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר