צריכת ממתיקים בתהליך ירידה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

15/09/2022 | 20:41 | מאת: לינוי

אני נמצאת מזה חודש בתהליך ירידה במשקל. כחלק משגרתי, אני משתדלת להתנזר מסוכרים וצורכת מאכלים המכילים ממתיקים אך לא מהסוג המזיק לבריאות (אני צורכת מזונות המכילים ממתיקים רב כהליים, סטיביה, סוכרלוז ומקסימום אספרטיים מדי פעם). כמובן לא בכמות גבוהה. אני יודעת שיש לממתיקים הללו ערך קלורי כמעט אפסי, אך עדיין יש לממתיקים הללו השפעה על קצב הירידה? אם הייתי עושה דיאטה ללא צריכת ממתיקים, הייתי יורדת במשקל יותר טוב?

שלום לינוי, לצערי אין לי תשובה חד שמעית בנושאץ מחקרים מראים בעיקר בבלי חיים שישנה השפעה על מטבוליזם בעקבות ממתיקים, אבל קשה לקבוע מהי הכמות וכיצד תשפיע על כל אחד. אם בסוף את בגרעון קלורי- את ככל הנראה תרדי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר