כמות חלבון לצריכה ביום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

14/09/2022 | 21:39 | מאת: מוש

שלום דנה, שאלתי בשנה שעברה, ובעקבות עצתך אני מקפידה לאכול 0.8 גרם חלבון לכל קילו גוף ביום. המאמן בחדר הכושר (הוא לא דיאטן) מתעקש שעם כמות הספורט שאני עושה, אני חייבת להעלות את צריכת החלבון. מה דעתך? אני עוסקת בספורט רק כתחביב: 30 קמ אופנים או 15 קמ ריצה ביום ותרגילי חיזוק לשרירי הגוף בערך 4-5 פעמים בשבוע, במשקלים נמוכים (אני רזה והעלאת העומס יכולה לגרום נזק. שוב, לפי המאמן) תודה

שלום, אני לא המלצתי על 0.8. אמרתי שזו ההמלצה המינימלית לאדם בריא. רובנו אוכלים יותר וגם את יכולה לאכול יותר, לרוב אנחנו צורכים 1-1.2 גר לק"ג. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר