מדוע אנו מרגישים צימאון אחרי אכילת פחמימות מרובה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

08/09/2022 | 22:57 | מאת: אנונימי

שלום. ידוע כי כאשר מאגרי הגליקוגן מדלדלים, בשלב ההתחלתי של כל דיאטת הרזייה, הגוף מוריד בעיקר משקל של נוזלים. מאיפה הנוזלים שנקשרים לגליקוגן מגיעים? האם מהמים שאנחנו שותים? לדוגמה.. כאשר אוכלים המון פחמימות ומתוקים מאגרי הגליקוגן בשרירים ובכבד מאוד עולים.. ואנחנו תמיד צמאים אחרי אכילת פחמימות מרובה. האם הגוף ״רוצה״ שנשתה הרבה מים בגלל עודף הפחמימות? כי בשביל להעלות את מאגרי הגליקוגן צריך הרבה מים.. מקווה שהשאלה מובנת. תודה

שלום, בעיקרון כל גרם גליקוגן נאגר עם כ-3 גרם מים. המים מגיעים מהשתייה והאוכל שלנו ואם אין לגוף מספיק מים זמינים אז הוא יודע לקחת אותם מהמאגרים התת עוריים. אני לא מכירה שהגוף ״צמא״ כדי למלא מאגרים…הוא צמא כי מתוק זה מצמיא. מקור הנוזלים הוא מאופן האגירה של גליקוגן בגוף. הגוף אוגר גליקוגן עם נוזלים , בשונה משומן שנאגר בצורה יעילה יותר ללא נוזלים. סביר שצמאים בעקבות מזון עשיר בנתרן מאגר הגליקוגן מושפע מצריכה של פחמימות, ולא מכמות הנוזלים שצורכים. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר