נזק לכבד והכליות מארסן בעוף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

05/09/2022 | 22:56 | מאת: ליעד

אני אוכל כמעט כל יום עוף כי זה טעים לי ומשביע אותי. כבר 15 שנה לפחות ככה. לאחרונה קראתי שיש בעוף ארסן ואני חושש לכבד שלי ולכליות שלי. יש ממה לחשוש? אם כן יש עוף שאפשר לקנות בארץ בלי ארסן?

שלום ליעד, אין לי תשובה בנושא הארסן. כן יש לי תשובה לגבי צריכת חלבון מן החי- הכוונה בשרים למיניהם- ההמלצה אומרת להוריד משמעותית לפעמיים בשבוע ולעבור לדגים ומקורות חלבון צמחיים יותר. כל אכילה לא פרופורציונלית יכולה להוות בעיה. בברכה,דנה

06/09/2022 | 19:11 | מאת: ליעד

שני שוקיים של עוף ליום זה נחשב הרבה? אני לא אוכל בשר אדום

שלום ליעד, לפי ההמלצות הנוכחיות לתזונה בריאה ומקיימת, כן. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר