ניקיון המעי מתוכן לפני התחלת תהליך הרזיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

31/08/2022 | 14:40 | מאת: לילך

שלום. עלתה במוחי תהייה, אשמח אם תגידי לי בבקשה אם היא נכונה או שלא. לפני תהליך ירידה במשקל, האם יש יתרון כלשהו בניקיון מוחלט של מערכת העיכול על ידי כדורים משלשלים לפני שמתחילים בתפריט הדיאטה? בהתחשב בעובדה שמערכת העיכול הייתה ״מלוכלכת״ לפני ניקיונה בפסולת שנוצרה מאוכל לא בריא ולא מזין, ומיד לאחר ניקוי המעי מתחילים בתזונה נטו בריאה לפי תפריט הדיאטה. האם יש בכך יתרון כלשהו? רוב תודות

שלום לילך, מערכת העיכול אינה 'מלוכלכת' ואין צורך לנקות אותה. כל הניקוי רעלים שאנשים מציעים אינם אלא גבב של המצאות חסרות ביסוס מדעי ואף מסוכנות. אין צורך בהכנה בירידה במשקל, פשוט לבוא מוכנים לתהליך של שינוי אורח חיים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר