ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

29/08/2022 | 21:16 | מאת: הדר

שלום, לוקחת ויטמינים שונים: מולטי,D,C,A,B12,B ועוד. זה עוזר פלאים לנשירה בשיער. שאלה: איך יודעים כמה לקחת שלא יהיה אובר? כל דיאטנית שהלכתי אליה המליצה לי לא לקחת בכלל (כי בדיקות דם הראו שהכל בסדר) ,אבל רק כשאני לוקחת יותר, הנשירה מפסיקה. לא רוצה לקחת מדי. איך יודעים?

שלום הדר, ויטמיני B מסיסי מים, לכן לא נוצרים עודפים. בעיקרון יש טבלת המלצות יומית, אבל הגבול העליון רחוק מה שאת לוקחת. ויטמין B12 ניתן לראות בבדיקות דם, כל עוד תקין אין בעיה לקחת, גם הוא מסיס מים והעודףלרוב יוצא בשתן. ויטמין ב- C אין לקחת יותר מ- 100 מ "ג ליום. עודף עלול לגרום לאבני כליה. ויטמין D- יש לקחת לפי רמות בדם, כל עוד הרמה לא עולה מהנורמה ואת לא לוקחת מעבר לגבול העליון- לא אמורה להיות בעיה. ויטמין A- הכי בעייתי והכי עלול לגרום לרעילות- הייתי מפסיקה ואוכלת ירקות . בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר