לא מפסיקה לעלות במשקל-דיאטנית ואנדוקרינולוג לא יודעים למה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

26/08/2022 | 19:27 | מאת: אביגיל

שלום. אני בת 37, 1.64 וכרגע שוקלת 77 קילו... כבר כמה שנים מתרגלת אורח חיים בריא, אוכל לא מעובד, לא מעשנת, שותה מים. לפני שנתיים ירדתי 10 קילו תוך חצי שנה אחרי שהורדתי טיפה בכמויות והתחלתי להתאמן 3-5 פעמים בשבוע אימוני כוח, אירובי ופילאטיס. הירידה נעצרה לחצי שנה, ואז התחלתי לעלות בהדרגה. תוך שנה העליתי את כל ה-10 קילו בחזרה- וזה בלי שום שינוי בתזונה או באימונים! הייתי במעקב אצל דיאטנית ואצל אנדוקרינולוג, שהודו שהם לא יודעים מה הבעיה. בדיקות דם ושתן הראו מדדים מצוינים. אין לי שום בעיה רפואית. רשמתי במשך חודשיים יומן ארוחות. הדיאטנית אמרה שעל פניו התזונה טובה אבל יכול להיות שאני אוכלת מעט מידי. הוספתי ארוחות ביניים בהמלצתה ובפיקוחה, וזה מה שגרם לי לעלות במשקל בצורה הכי חדה. וזה לא מפסיק - אני ממשיכה לעלות במשקל. התזונה ושגרת האימונים לא השתנו... אני מיואשת

שלום אביגיל, לצערי אין לי מענה אחר לבעייתך. איני יודעת כמה את אוכלת . ניתן לבצע בדיקת הוצאה אנרגתית ולבדוק כמה קלוריות את צורכת ובהתאם לזאת להתאים לך תזונה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר