תוצאות בדיקות דם אל מול התזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

24/08/2022 | 15:00 | מאת: אסף

שלום רב, אני בן 43, מזה מעל לשנה עושה דיאטה דלת פחמימה וצום לסירוגין 16/8, ו3-4 פעמים בשבוע One meal a day. כמעט ולא עושה פעילות גופנית. ירדתי כ-25 ק''ג ומרגיש מצוין. עם זאת, עשיתי לאחרונה בדיקות דם ושם מופיעות תוצאות שלא ברור איך הן מתיישבות עם התזונה כפי שתיארתי לעיל: HB A1C(%): 5.8% from 5.7% HB A1C(MMOL/MOL) : 40 from 39MMOL/MOL GLUCOSE: 95 from 100MG/DL בנוסף - FERRITIN: 372.86 from 275NG/ML בעבר נמצא באולטרסאונד כבד שומני. אבל איך יכול להיות שלאור התזונה הפרמטר הזה לא משתפר? אשמח אם תוכלו להציע מה יכולות להיות הסיבות לכך שערכי הסוכר גבוהים וגם הערך שכנראה מייצג כבד שומני, וזאת למרות תזונה מאוד דלת פחמימות וצומות לסירוגין. ומה מומלץ לעשות במקרה כזה. בתודה מראש!

שלום אסף, רפואה אינה מדע מדוייק, ולכן מסתמכת הרבה על סטטיסטיקה. נכון שהיינו מצפים לשיפור ניכר במדדים שלך בתוך שנה, אבל לא על כולם זה עובד באותה מידה. הראיה היא שישנם אנשים במשקל תקין לחלוטין עם תסמונת מטבולית כפי שאתה מתאר ולעיתים הטיפול היחיד שנותר הוא טיפול תרופתי. ירידה במשקל ותזונה נכונה חיונית לכל הפרמטרים שציינת ואני מניחה שאם לא היית יורד זה היה מחמיר. השארות במצב דומה אינה רעה כפי שאתה חושב.השאלה השניה האם הירידה ב- 25 ק"ג הביאה אותך למשקל תקין. המלצתי- פנה לתזונאי.ת לייעוץ אישי וטיפול. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר