קרוהן מעי רגיש ותוספים למזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

16/08/2022 | 22:51 | מאת: ליאת

שלום אני בת 33 עם מעי רגיש משמעותי וגם קרוהן. מאוד נזהרת ממאכלים מגיבה לא טוב לכל מיני דברים עם שלשולים גזים ועוד. יש דברים שגם גורמים לכאב בקיבה וקצת בחילה. אני בתקופה לא טובה ובתת משקל. אשמח לעזרתך. 1. אם אני רוצה לקחת מזון מסוים בכמות קטנה ויש שם כ 1 גרם קסיליטול ובמוצר השני יש גם כ 1 גרם אבל סורביטול. האם משהו מביניהים סורביטול או קסיליטול יותר בעייתי לבטן מבחינת גזים רגישות וכו' או ששניהם די דומה? 2. האם בכמות קטנטנה בכדור חומר מילוי ( דקסטרוז ) ומווסת חומציות ( סודים הידרוגן קרבונט E500ii ) הם דברים בעייתים לבטן מבחנית כאבי בטן גזים שלשולי וכו'? תודה רבה

שלום ליאת, סבילות למרכיבי מזון מסוגים שונים הינה מאוד אישית. מלבד לנסות, איני יכולה לומר משהו אחר. באופן די גורף אנחנו ממליצים להמנע ממזון מעובד ולצרוך רק מזון טבעי, לכן ממתיקים למיניהם פחות מומלצים. לגבי כדורים שבהם יש מרכיבים כאלה, אם את חייבת אין ברירה, אבל אם לא, עדיף לא לקחת. ממליצה להוועץ עם תזונאי.ת במכון גסטרו אליו את שייכת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר